Servicefradrag 2021

Service-Fradrag kan benyttes til rengøringsrelaterede opgaver.


Du kan altså få skattefradrag for både den daglige eller ugentlige rengøring, men også fradrag for de mere grundige hovedrengøringer.

Det er ikke muligt at fratrække materialer i forbindelse med udførelsen af arbejdet. Det er derfor vigtigt at fakturaen er skarpt opdelt mellem udførelse af arbejdet og materialer. 

I forbindelse med rengøring kunne materialer eksempelvis være rengøringsmidler, klude, sæbe til gulvvask, rensningsmidler mv. 

Håndværkerfradraget fordobles i 2021, og servicefradraget firdobles. Det fremgår af den netop vedtagne finanslov for 2021. Dermed bliver det muligt at få et langt større fradrag end i dag, hvis du fx skal have pudset vinduer, rengøringshjælp mm.

Helt konkret stiger håndværkerfradraget i 2021 fra de nuværende 12.500 kr. til 25.000 kr. pr. person. Fradraget for serviceydelser som rengøring, vinduespudsning og visse typer af havearbejde hæves fra 6.200 kr. til 25.000 kr. Samtidig hæves skatteværdien for servicefradraget fra 27% til 35%.

De større fradrag skal hjælpe coronaramte serviceerhverv og få gang i den grønne omstilling. I alt afsættes der 340 millioner kroner til finansiering af de forhøjede fradrag.

Du kan læse mere om fradragene via SKAT.DK